za 28 november 2020

Evensong

Locatie: 
 Grote Kerk Kerkstraat 20 te `s-Hertogenbosch
Tijdstip: 
 17:00  - 18:00
Prijs: 
 Vrije Gift


Martinus Cantorij

Wordt uitgesteld door de Corona regels


Evensong door Martinus Cantorij op 28 november
Op zaterdag 28 november om 17.00 uur zal de laatste evensong van 2020 in de Grote Kerk te ’s-Hertogenbosch worden verzorgd door de Martinuscantorij uit Zwaag o.l.v. Paul Waerts. De evensongs zijn onderdeel van de succesvolle serie “Muziek op Zaterdag” waarin orgelconcerten, uitvoeringen van Bach-cantates en evensongs elkaar afwisselen.

De Martinus Cantorij uit Zwaag (Hoorn) brengt Anglicaanse kerkmuziek zoals Engelse jongenskoren dat al eeuwen doen. Het koor verzorgt al meer dan 30 jaar vieringen waarbij de magie van de Engelse kathedraalmuziek met passie wordt overgebracht op de luisteraars. De Martinus Cantorij is gespecialiseerd in de choral evensong, het Anglicaanse ‘avondgebed’ en verzorgde die in tal van Britse kathedralen en abdijkerken waaronder Salisbury Cathedral, Durham Cathedral, St. Paul’s Cathedral en Westminster Abbey in London.
Tijdens de evensong op 28 november zullen onder meer werken worden uitgevoerd van Louis van Dijk, Egbert Wassink, Herbert Murrill en Hubert Parry. De Martinus Cantorij o.l.v. Paul Waerts, organist Edwin Hinfelaar en voorganger ds. Erica Scheenstra staan garant voor een prachtig uur koormuziek en verstilling waarbij u even helemaal op adem kunt komen.
De toegang is gratis. Er wordt bij de uitgang een bijdrage gevraagd ter bestrijding van de kosten. Van harte welkom op zaterdag 28 november om 17.00 in de Grote Kerk te ’s-Hertogenbosch!
Reserveren is verplicht en kan uitsluitend via www.batzorgel.nl.
 

 

terug