za 21 november 2020

Tijdstip:
 20:15  - 22:00

DIRIGENT-ARTISTIEK LEIDER Marc Versteeg

Wordt uitgesteld door de Corona regels

Capella Brabant gaat de komende jaren actualiteit verwerken in haar concerten. Onder de titel Koorserie Kroonpen starten we dit najaar een serie concerten met een mengeling van tekst, actualiteit, bestaande en nieuwe muziek.
In deze eerste editie staat het thema Klimaatverandering centraal. Oud-gedeputeerde Henri Swinkels zal in een essay zijn gedachten laten gaan over dit thema. De Peruvaanse student compositie Bruno Culotti is door Anthony Fiumara, docent compositie AMPA – conservatorium Tilburg geselecteerd om een nieuw werk voor het koor te schrijven. Hij zal dat doen op basis van het gedicht La Brisa van Manuel González Prada, een ode aan de zomerbries. Capella Brabant completeert het programma met werken van Finzi en Britten, die de schoonheid van de natuur bezingen.

21 november 20.15u Grote Kerk ‘s-Hertogenbosch