do 5 maart 2020

ZO KAN HET LICHT ERIN: EEN LEZING OVER HET LEVEN EN DE LIEDEREN VAN LEONARD COHEN

Locatie: 
 Grote Kerk, Kerkstraat 20
Tijdstip: 
 20:00 (Inloop vanaf 19:30)  - 22:00
Prijs: 
 Toegang gratis; collecte bij de uitgang


Frank Kazenbroot

Op donderdag 5 maart is er een lezing over het leven en de poëzie van Leonard Cohen.
De dichter en zanger Leonard Cohen (1934 -2016) heeft prachtige liederen gemaakt over zijn levenslange zoektocht naar zin, wijsheid en licht. Soms viel de duisternis hem zwaar. Als de naam Leonard Cohen niet bekend is dan zijn het zijn liederen wel. Veel melodieën zullen direct bekend klinken. Zoals “Suzanne” of “Hallelujah”. Zijn concerten waren spirituele belevenissen. Cohen bleef zijn joodse traditie altijd trouw, maar onderzocht ook christelijke, boeddhistische en hindoeïstische tradities. In zijn teksten verbindt hij zijn eigen ervaringen met religieuze beeldspraak, waardoor thema's als liefde, eenzaamheid, verlangen en lijden opnieuw gaan leven.

Op 5 maart luisteren we naar een paar van zijn mooiste liederen, en tussendoor wordt over zijn leven verteld. Het wordt een meditatieve bijeenkomst, waarin iedereen geraakt kan worden door de poëzie en de muziek.  

De lezing wordt verzorgd door Frank Kazenbroot. Hij was lang kloosterling in de Abdij van Berne en momenteel geestelijk verzorger in Rotterdam. Hij is al zijn leven lang een liefhebber van de liederen van Cohen. In 2018 verscheen zijn boek: Wees lief voor deze ziel, veertig vensters op Leonard Cohen.  


Praktische informatie: donderdag 5 maart lezing Leonard Cohen in de Grote Kerk(Kerkplein); aanvang 20.00u. Inloop vanaf 19.30u. Toegang gratis; collecte bij de uitgang
 

terug