SAVE THE DATE: TENTOONSTELLING ‘VAN GOD LOS? DE ONSTUIMIGE JAREN ZESTIG’

De tentoonstelling
Aan het begin van de jaren zestig was de invloed van de kerk op het dagelijks leven nog allesoverheersend. Grote gezinnen waren normaal, gemengd trouwen was taboe en boodschappen deed men bij winkeliers van de eigen zuil. Toch ontstonden er barsten. Vrouwen gingen massaal aan de pil, heiligen werden overboord gegooid en homoseksualiteit werd voorzichtig bespreekbaar. Dompel je onder in een roerig tijdperk dat misschien ver weg lijkt, maar doorwerkt tot op de dag van vandaag. Raakte Nederland van God los? Bezoek de eerste tentoonstelling ooit over de grote religieuze veranderingen van de jaren zestig.

Dagplanning
10.00 Verzamelen op station ’s-Hertogenbosch en vertrek per trein naar Utrecht
11.00 Plenaire inleiding op de tentoonstelling door het museum
12:00 Bezoek aan de tentoonstelling
14:00 Gezamenlijke lunch
15.30 Per trein terug naar ‘s-Hertogenbosch

Aanmelding en kosten
Heb je belangstelling om mee te gaan? Meld je dan uiterlijk 15 juni aan bij ds. Ruud Stiemer (Ruud@pgdenbosch.nl).
De eigen bijdrage bestaat uit de kosten van de trein, de entree voor het museum (dit is kosteloos wanneer je een museumkaart hebt) en de lunch. De Taakgroep Leren voorziet in de kosten van de plenaire inleiding.