Actie Vakantietas Actie Vakantietas
Actie Vakantietas

Vorig jaar hebben we als College van Diakenen samen met gemeenteleden voor het eerst meegedaan aan de actie Vakantietas.
Wat houdt het in? Kinderen uit kwetsbare gezinnen in Nederland kunnen meestal niet op vakantie. Wanneer in de zomervakantie klasgenootjes uitvliegen naar zonnige oorden, blijven zij achter. Met de actie Vakantietas van Kerk in Actie kunt u hen als gemeente verrassen met een rugzak vol verrassingen voor de zomervakantie.

Ook in 2020 doen we weer mee. Vorig jaar kregen we de kinderen aangereikt via de Voedselbank,. Dit jaar werken we samen met Quiet Community Den Bosch (https://quiet.nl/den-bosch/).
Het gaat om kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar, van wie de ouders net boven de armoedegrens leven, maar niet zijn ingeschreven bij de Voedselbank. Ook deze kinderen kunnen niet op vakantie, omdat er geen geld voor is.

In verband met de Coronacrisis is het lastiger geworden om deze actie te organiseren. Toch gaan we juist nu ons best doen om de rugzakjes samen te stellen zodat, zodra de schoolvakantie begint, ze aan de kinderen uitgereikt kunnen worden. We hebben daarbij uw steun nodig. Hoe? Vanaf half mei wordt u op de hoogte gehouden via de nieuws/zondagsbrief. Hopelijk doet u weer mee, net als vorig jaar.

Het College van Diakenen
 
terug