Bijzondere diensten Bijzondere diensten
Oecumenische viering in de Coming Out-week
Vanuit het Beraad van Kerken ’s-Hertogenbosch wordt jaarlijks in de Coming Out-week een viering gehouden omdat we het van belang vinden dat seksuele diversiteit geagendeerd blijft op de kerkelijke agenda. En omdat we het van belang vinden dat iedereen de kerk kan beleven als een plek
waar je je geloof kunt beleven, samen met anderen, of je nu hetero of homo bent. Vandaar voor iedereen opnieuw een kleurrijke viering, op zaterdag 5 oktober om 16.00 uur in stadsklooster San Damiano, aan de Does de Willeboissingel.

Jeugddiensten
In dit seizoen zullen er 3 kerkdiensten gehouden worden met het oog op jongeren. Jongeren helpen mee met de voorbereiding van het thema en zullen vaak ook een aandeel in de dienst hebben.
Op zondag 27 oktober zingt Popkoor Spirit uit Berlicum tijdens de dienst. Een vrolijke dienst van een heel andere toon dan andere zondagen. De zondag erop is ook zo’n feestzondag, dan werkt het koor Kerygma mee aan de dienst.
De dienst van zondag 16 februari wordt voorbereid door de jongeren van ABC. Zondag 28 juni is de Overstapdienst; de jongeren van groep 8 stappen over van de kindernevendienst naar DEF.

Kerk op schoot – peutervieringen
Spelenderwijs vertrouwd raken met de bijbelverhalen in de kerkruimte, spelenderwijs vriendjes en vriendinnetjes maken in de kerk. Dat is de opzet van Kerk op schoot. Op zondag 15 september 2019, kerstmorgen 24 maart 2019 worden de vieringen gehouden van 9.15 tot 9.45 uur. In dat halfuurtje komen vaste onderdelen voorbij: er is een verhaal dat beeldend wordt verteld en uitgespeeld. We zingen een eenvoudig liedje. We bidden samen. Na afloop van de viering kunnen de kinderen naar de oppas, waar ze een eenvoudige verwerking bij het thema kunnen knutselen. Ouders en grootouders zijn uitgenodigd de ‘gewone’ kerkdienst te volgen.
 
terug