Exposities Exposities
Huidige expositie: Natuurlijk Mooi! door Annie Veldkamp, verlengd tot 29 januari

Kunst waar je stil van wordt. Wol, zeep, water en wrijving. Dat is vilt. Ouderwets handwerk met een nieuwerwetse uitstraling. Van piepkleine wollen schapenharen tot immens grote wandobjecten.

Annie Veldkamp woont en werkt in Sint-Oedenrode. Sinds 2000 heeft ze haar eigen atelier ‘AV look’. In 2011 heeft deze self-made artist de kunstacademie Filarski afgerond.
Sinds 2005 werkt Annie Veldkamp dagelijks intensief met vilt. Werken met dit natuurproduct is voor haar rustgevend en ze kan hierin haar gedachten kwijt. “Het is voor mij een vorm van mediteren”, zegt ze hierover. Haar vilten kunstwerken kenmerken zich doordat het dikwijls grote objecten zijn met een driedimensionale uitstraling. Warm, origineel en natuurlijk. Vernieuwend is het gebruik van zeefdruktechniek op het vilt. Haar thema is ‘natuurlijk mooi’. En dat is het: Natuurlijk Mooi. Mooi natuurlijk.

Warm aanbevolen met inachtneming van de Coronamaatregelen (maximaal 30 personen).

Meer informatie over de kunstenaar:
www.avlook.nl

Inloopspreekuur:
Elke woensdag- en vrijdagmiddag van 13.30 - 14.30 is er een pastor aanwezig.

Contactpersoon:
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Hans Rinkel (06-19448080; hans.rinkel@home.nl)

Exposeren kunstwerken

Wij bieden kunstenaars de mogelijkheid om hun werk te exposeren in de Grote Kerk, een grootse ruimte met fraaie lichtinval in het hart van de stad. De tentoonstellingscommissie organiseert vijf tot zes tentoonstellingen per jaar. De exposities zijn toegankelijk tijdens Open Kerk  Informatie over de actuele expositie vindt u hier

Het te exposeren werk kan zowel maatschappelijk, religieus, sociaal of actueel zijn. Exposities kunnen aspecten van de christelijke traditie interpreteren of becommentariëren of ze kunnen meer algemeen de gevoelens van de tijd uitdrukken. Ze bevatten schoonheid, zetten aan tot debat, brengen spiritualiteit op gang of ontroeren.

De te exposeren werken hebben professionele kwaliteit en passen binnen de sfeer en functie van de kerk.

Wanneer u belangstelling heeft om uw werk te exposeren kunt u contact opnemen met de tentoonstellingscommissie via kunstindekerk@pgdenbosch.nl
In overleg bespreken we de mogelijkheden, periode, en voorwaarden. Uw aanwezigheid bij een of meerdere openstellingen wordt op prijs gesteld. Mocht tijdens de expositie een werk en/of kaarten verkocht worden dan vragen wij daarvoor 10% van de verkoopprijs.